ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Δ΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ



Ο κύριος Ψαρουδάκης, ο διευθυντής του ξενοδοχείου “Minos Mare”, κράτησε την υπόσχεσή του και μας ειδοποίησε τη μέρα που επρόκειτο να γίνει ο καθαρισμός της παραλίας Πλατανιά. Κι εμείς, οι μαθητές της Δ΄ τάξης, φορέσαμε πρόχειρα ρούχα, καπέλα και αντηλιακό, μπήκαμε στο σχολικό και κατεβήκαμε στον Πλατανιά.
Στον καθαρισμό συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου και αρκετοί πελάτες. Ήταν, ακόμα, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων και δύτες. Οι τελευταίοι μας έκαναν μεγάλη εντύπωση.
Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες. Μας έδωσαν σακούλες, γάντια και φυλλάδια, στα οποία έπρεπε να καταγράφουμε τα απορρίμματα που βρίσκαμε. Αρχίσαμε τον καθαρισμό με πολλή όρεξη. Δεν καταλάβαμε πώς πέρασε η ώρα.  Ο κύριος Μανούσος μας φώναξε για την αναμνηστική φωτογραφία. Έπειτα οι δύτες μας έδειξαν τη στολή τους και μας εξήγησαν πώς θα βουτήξουν και τι θα κάνουν. Στο τέλος, μας οδήγησαν στον κήπο του ξενοδοχείου. Εκεί είχαν ετοιμάσει έναν μπουφέ με διάφορες λιχουδιές για μας. Αφού φάγαμε, παίξαμε αρκετή ώρα στο γρασίδι.  Ελπίζουμε να βοηθήσαμε, ώστε η παραλία να βραβευτεί με τη γαλάζια σημαία!