Ημέρα επαναχρησιμοποίησης... με το Κ.Π.Ε.Ανωγείων



           Φέτος συμμετείχαμε για πρώτη φορά στο θεματικό δίκτυο του ΚΠΕ Βάμου «Αλλάξτε συμπεριφορές… Ανακυκλω.S.O.S.τε!». Από το Κ.Π.Ε. ορίστηκε ως ημέρα επαναχρησιμοποίησης υλικών η 1η Μαρτίου. Εμείς θα λείπαμε εκείνη τη μέρα, αφού είχε προγραμματιστεί η διήμερη εκδρομή μας στην Ιεράπετρα. Έτσι, αποφασίσαμε να κάνουμε νωρίτερα την ημέρα επαναχρησιμοποίησης, μόνο που… τελικά κράτησε πολλές μέρες.
           Το θέμα ήταν οι Απόκριες. Οι μαθητές της Β΄ τάξης έφτιαξαν στολές με χαρτοσακούλες (στολή πιθήκου για τα αγόρια και κουκουβάγιας για τα κορίτσια). Η Γ΄ τάξη έφτιαξε  υπέροχες μάσκες χρησιμοποιώντας  πιάτα (από τα γενέθλια του Αντώνη), υφάσματα, φτερά και πούλιες.  Οι μαθητές της Δ΄τάξης έφτιαξαν μάσκες χρησιμοποιώντας χαρτοπολτό και τις στόλισαν με διάφορα υλικά (πούλιες, υφάσματα,  κορδέλες, κ.λ.π) . Έφτιαξαν, επίσης, περούκες από παλιές εφημερίδες. Η Ε΄ τάξη έφτιαξε ρομποτάκια από χάρτινα και μεταλλικά κουτιά.  Οι μαθητές της Στ΄ τάξης έφτιαξαν κούκλες με εφημερίδες, χάρτινα ρολά, παλιά ρούχα, κουμπιά, κ.λ.π.
          Στις 29 Φεβρουαρίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας δύο εκπαιδευτικοί από το Κ.Π.Ε. Ανωγείων, ο κύριος Βαγγέλης Βρέντζος και η κυρία Ερωφίλη Δασκαλάκη. Μας μίλησαν για την αξία της ανακύκλωσης κι εμείς τους παρουσιάσαμε τις κατασκευές μας. Στη συνέχεια, φτιάξαμε όλοι μαζί μάσκες κουκουβάγια, πειρατή, εξωγήινου και άλλες  με χάρτινες αυγοθήκες,  χαρτοκιβώτια και άλλα άχρηστα υλικά. Διασκεδάσαμε πολύ. Φύγαμε όλοι από το σχολείο φορώντας τα.