Πώς παρασκευάζουμς επιτραπέζιες ελιές

Πρώτα πρώτα πρέπει να πάμε στο χωράφι των ελαιόδεντρων και να μαζέψουμε τις ελιές μια- μια. Για αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιούμε "χοντρολιές"
Μετά τις πηγαίνουμε στο σπίτι και τις πλένουμε με μεγάλη προσοχή .Όταν στραγγίξουν τις βάζουμε σε στρώσεις σε ένα μεγάλο δοχείο .Θέλει προσοχή: μια στρώση ελιές, μια στρώση χονδρό αλάτι.
Οι ελιές πρέπει να σφραγιστούν καλά στο δοχείο. Θα πρέπει να μείνουν εκεί μέσα για περίπου δυο-με τρεις μήνες. Μετά είναι έτοιμες για να φαγωθούν.

Βικτωρία Νεσφυγέ, Τάξη Γ'