Το Σχολείο μας πάει θέατρο!


Το Σχολείο μας, όπως και πολλά άλλα σχολεία του Ρεθύμνου, οργάνωσε και πραγματοποίησε την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 200 εκπαιδευτική εκδρομή με θέμα την παρακολούθηση του θεαρικού έργου: "Μια Ολυμπιάδα για μικρούς", που παίχτηκε στο Ωδείο Ρεθύμνου.


Με λεωφορείο μεταφερθήκαμε από το Ρουσσοσπίτι στο Ρέθυμνο. Ελάχιστα παιδιά δεν ήρθαν μαζί μας.


Πριν πάμε στο Ωδείο για να παρακολουθήσουμε το έργο, επισκεφθήκαμε την καινούργια πλατεία που βρίσκεται στην παλιά Πόλη. Είναι πράγματι μια μεγάλη πλατεία με πολλά παγκάκια, παιδική χαρά, ανάμεσα σε παλιά κτήρια και δρόμους.
Όταν, όμως, φτάσαμε στο Ωδείο, μας είπαν οι υπεύθυνοι ότι η προηγούμενη παράσταση δεν είχε τελειώσει ακόμα και έτσι αναγκαστήκαμε να περιμένουμε αρκετή ώρα έξω από την αίθουσα.


Έτσι, μπήκαμε στο Ωδείο λίγο κουρασμένοι από την αναμονή, αλλά το έργο μας ξεκούρασε. Οι πρωταγωνιστές ήταν ζώα: τέσσερα μυρμήγκια, δύο λιοντάρια, μια κουκουβάγια και μια αγελάδα, που επειδή μάλωναν συνέχεια, αποφάσισαν να κάνουν κάθε τέσσερις μέρες Ολυμπιακούς αγώνες, για να μάθουν να συνεργάζονται, να συναγωνίζονται, να κερδίζουν αλλά και να χάνουν.


Η κουκουβάγια ήταν ο κριτής, αλλά η η αγελάδα έβαζε διαφορα εμπόδια στους αθλητές-ζώα για να μην γίνουν οι αγώνες. Στο τέλος, όμως, την ανακάλυψαν τα άλλα ζώα, αλλά τη συγχώρεσαν επειδή τους εξήγησε τους λόγους που ε΄κανε αυτές τις πράξεις. Οι αγώνες έγιναν κανονικά και μάλιστα η αγελάδα βγήκε νικήτρια.


Διασκεδάσαμε πραγματικά με αυτή την ιστορία, γνωρίσαμε καινούργια πράγματα και γυρίσαμε στο σχολείο μας χαρούμενοι.


Ευχαριστούμε τους δασκάλους που μας συνόδεψαν και μας πρόσεχαν σε αυτή την εκπαιδευτική εκδρομή και ελπίζουμε σύντομα να πάμε σε κάποια άλλη θεατρική παράσταση.




Μιχαέλα Δροσοπούλου, Τάξη Γ'