Πρώτα πρώτα πρέπει να πάμε στο χωράφι των ελαιόδεντρων και να μαζέψουμε τις ελιές μια- μια. Για αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιούμε "χοντρολιές"
Μετά τις πηγαίνουμε στο σπίτι και τις πλένουμε με μεγάλη προσοχή .Όταν στραγγίξουν τις βάζουμε σε στρώσεις σε ένα μεγάλο δοχείο .Θέλει προσοχή: μια στρώση ελιές, μια στρώση χονδρό αλάτι.
Οι ελιές πρέπει να σφραγιστούν καλά στο δοχείο. Θα πρέπει να μείνουν εκεί μέσα για περίπου δυο-με τρεις μήνες. Μετά είναι έτοιμες για να φαγωθούν.
Βικτωρία Νεσφυγέ, Τάξη Γ'
Μετά τις πηγαίνουμε στο σπίτι και τις πλένουμε με μεγάλη προσοχή .Όταν στραγγίξουν τις βάζουμε σε στρώσεις σε ένα μεγάλο δοχείο .Θέλει προσοχή: μια στρώση ελιές, μια στρώση χονδρό αλάτι.
Οι ελιές πρέπει να σφραγιστούν καλά στο δοχείο. Θα πρέπει να μείνουν εκεί μέσα για περίπου δυο-με τρεις μήνες. Μετά είναι έτοιμες για να φαγωθούν.
Βικτωρία Νεσφυγέ, Τάξη Γ'