Το σχολείο μας

Το σχολείο μου βρίσκεται στο νομό Ρεθύμνου, στο χωριό Ρουσσοσπίτι. Φέτος λειτουργεί ως τετραθέσιο, αλά του χρόνου θα λειτουργεί ως πενταθέσιο. Ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Αποτελείται από δύο μεγάλες αίθουσες και ένα γραφείο δασκάλων. Επειδή, όμως δεν χωρούσαν οι μαθητές, μοιράστηκε η μιά αίθουσα στα δύο και το γραφείο των δασκάλων έγινε αίθουσα διδασκαλίας. Το γραφείο μεταφέρθηκε σε έναν χώρτο στο ισόγειο του κτηρίου.
Το σχολείο μου έχει σήμερα 55 μαθητές και 8 δασκάλους. Παρόλο που το σολείο μου είναι όμορφο, δεν καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες. Έτσι, την επόμενη χρονιά θα τοποθετηθούν δύο προκατασκευάσμένες αίθουσες διδασκαλίας.
Τα τελευταία χρόνια αγωνιζόμαστε για την κατασκευή ενός 6/θεσίου σχολείου που θα καλύψει όλε τις ανάγκες μας. Όταν θα γίνει αυτό, το παλιό σχολείο θα λειτουργήσει ως περιβαλλοντικό κέντρο.
Όλοι μας οι δάσκαλοι είναι καλοί και ευχάριστοι. Με τους συμμαθητές μου έχουμε μια καλή σχέση, παρόλο που διαφωνούμε σε πολλά πράγματα.
Στο σχολείο μου, οι μεγαλύτεροι μαθητές προσέχουν τους μικρότερους. Με τον κύριο Νεκτάριο οι μαθητές φροντίζουν για τον καλλωπισμό των λουλουδιών και φυτεύουν λαχανικά που τα φροντίζουμε προσωπικά. Επίσης, καθημερινά φροντίζουμε να μην υπάρχουν σκουπίδια στο χώρο του σχολείου και να διατηρούμε καθαρές τις τάξεις μας.
Στο σχολείο μαθαίνουμε σημαντικά πράγματα και ο δάσκαλός μας μας βοηθάει, λύνοντάς μας όλες τις απορίες.
Οι εκδηλώσεις που κάνουμε στο σχολείο είναι πολλές και έχουν εδιαφέρον. Μερικές είναι συνηθισμένες όπως της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου. Όμως, οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και του καλοκαιριού είναι διαφορετικές και πολύ όμορφες.
Νιώθω χαρούμενη που έχουμε το πιο εντυπωσιακό σχολείο του Ρεθύμνου.
Βικτωρία Νεσφυγέ
Γ' τάξη