Εορτασμός Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη

Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 ήταν η κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση και ουσιαστικά προανήγγειλε την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία από τις 21 Απριλίου 1967 είχε επιβάλλει καθεστώς δικτατορίας στη χώρα.




Στα πλαίσια του εορτασμού της εξεγέρσεως του Πολυτεχνείου η Δ΄τάξη του σχολείου μας ανέλαβε και πραγματοποίησε τη σχολική γιορτή.





Εορτασμός Αρκαδίου

ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ



Τη χρονιά του 1866 το Αρκάδι θα γίνει ένας θρύλος, μια ολοζώντανη ιστορία, ένας φάρος άσβεστος που θα φέγγει σ’ όλους τους αιώνες και θα διδάσκει στους Λαούς πόσο αξίζει αλλά και πόσο στοιχίζει η Ελευθερία.

Το ηρωικό Αρκάδι με τον Ηγούμενο Γαβριήλ, τους άγιους Μοναχούς, τον Ιωάννη Δημακόπουλος, τους γενναίους οπλαρχηγούς, τον Κωστή Γιαμπουδάκη και τόσους άλλους ονομαστούς και ανώνυμους αγωνιστές της Λευτεριάς, γίνεται το ωραιότερο σύμβολο όλων των αιώνων, για κείνους που μάχονται για λευτεριά και ανεξαρτησία.
Χαρακτηριστική είναι η επιγραφή που διαβάζει ο ευλαβικός προσκυνητής του Αρκαδίου στη μπαρουταποθήκη, η οποία δείχνει περίτρανα την αδούλωτη ψυχή του Κρητικού Λαού:
«Αυτή η φλόγα π’ άναψε μέσα εδώ στην κρύπτη
κι απ’ άκρου σ’ άκρο φώτισε η δοξασμένη Κρήτη
ήτανε φλόγα του Θεού μέσα εις την οποία
Κρήτες ολοκαυτώθηκαν για την Ελευθερία»


 Οι μαθητές της Β΄τάξης μας θυμίζουν αυτή τη μέρα Δόξας !